UNDERBARA VARBERG

- Kuststaden i Halland med livligt centrum och läge vid havet

Längs Hallands vackra kust ligger Varberg. Staden där ni finner vårt hotell - Okéns Bed & Breakfast. Här har ni nära till stränder med bad, vandringsleder i bokskogar och centrum med shopping. Njut av varierande matupplevelser och härlig dryck.

Ja, Varberg är troligtvis mest känt för sin badkultur och fantastiska surfing! Mitt i centrum i Varbergs hamn ligger det praktfulla Kallbadhuset. Byggnaden är fin att bara kolla på men också mycket populärt för bad, sommar som vinter! Från Kallbadhuset reser sig Varbergs Fästning och härifrån kan ni gå eller cykla längs strandpromenaden som tar er söderut längs med havet. Längs vägen finner ni fler badplatser, bland annat Ankaret som vi säger här - helt enkelt en trappa ner i havet vid ett ankare. Här finns också Skarpe Nord som vi i mun kallar Damernas och Goda hopp som vi säger Herrarnas till. Men se upp med de sistnämnda  - de är båda nakenbad! 

Till slut når ni Apelvikens strand. Här njuter ni av sol och bad. Detta har också blivit meckat för Varbergs surfkultur. Är du erfaren är det bara att ge dig ut och är du nybörjare finns här kurser att lära sig på!

Höstligt Varberg Malin Linder Kallbadhuset
Höst i Varberg Malin linder

Men vår stad har mer att erbjuda! I centrum hittar ni många butiker, både de större kedjorna och de mindre lokala. Matutbudet är brett med både restauranger, barer och caféer. Lite norröver ligger Brukstorget med en blandning av nya koncept och second hand/vintage.

Utanför centrum kan ni besöka gårdsbutiker så som Strömma Farmlodge, Obbhultsgård, Rensa Ut eller Johnssons Gård. Dessa gårdar erbjuder fika, butiker, mat och lite där till. Söderut finner ni också Ästad Vingård med vinprovningar och Åkulla Bokskogar med sina fantastiska vandringsleder.

Ni kan läsa mer hos Visit Varberg och Visit Halland

Våra favoriter i och runt om Varberg

Västra Vallgatan 25, 432 41 Varberg

Hallands län i Sverige

Tel: +46 (0) 70 328 80 815

  • Facebook
  • Instagram
  • Gray Edin Ikon

Varmt välkomna till Okéns! Här känner ni er som hemma, fast borta!

© 2021 By Lisa Karlsson. Proudly created with Wix.com

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon